Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)


ΓΙΑ  ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Γιατί θα πρέπει να νιώθω περήφανος.
Κατά Μπαμπινιώτη : Υπερηφάνεια σημαίνει.
α) Αίσθημα βαθειάς ικανοποίησης και αυτοεκτίμησης για κάτι που κάνεις.
β) Αίσθημα αξιοπρέπειας που δεν επιτρέπεις σε κάποιον να σε υποτιμά.
γ) Καταχρηστικά- καύχηση που φτάνει σε αλαζονεία.
Κατά περίπτωση διαλέγουμε και παίρνουμε.
Ιλουστρασιόν έκδοση και φροντίδα περισσή ανάλογης της γκλαμουράτης βιτρίνας του νοσοκομείου, αποτελεί ο απολογισμός και τούτη τη χρονιά.
Νούμερα, πίνακες και στατιστικά μεγέθη συνθέτουν τη νοσοκομειακή πραγματικότητα μιμούμενη των στατιστικών μεγεθών της συγκυβέρνησης. Ανεκδιήγητου κάλλους η φράση “πρωτογενές πλεόνασμα”. Ηχόχρωμα μιας συγκεκριμένης συχνότητας υπερκαλύπτοντας τον ήχο των κουπιών της γαλέρας.
Επί του πρακτέου ορυμαγδός.
Τι προτείνει ο πρωτοκάθεδρος. Αυτοχρηματοδότηση(κούκλα το ουσιαστικό). Απαγκίστρωση δηλαδή από τις κρατικές δαπάνες υπονοώντας φυσικά μαζί και τον έλεγχο.
Τι ξέρει ο πρωτοκάθεδρος και πολλοί άλλοι  που δεν το μαρτυρούν· ότι για να παίξει στο πεδίο της επιχειρηματικότητας προϋποθέσεις χρειάζονται. Καλό και υγιές περιβάλλον, δηλαδή μηδαμινός έλεγχος, καθορισμός της τιμής του προϊόντος  και σαφέστατα για σίγουρη επιτυχία δηλ. ανάλογο κέρδος, μείωση στο κόστος παραγωγής. Εξάλλου η  ίδια συνταγή δεν προτείνεται για την προσέλκυση επενδύσεων απανταχού της καπιταλιστικής ύπαρξης;
Και στην ερώτηση πως θα καλυφτεί η αυτοχρηματοδότηση αφού τα “μπικικίνια” δεν θα είναι του κρατικού κορβανά; μα φυσικά από τα ασφαλιστικά ταμεία. Και ο γέλωτας έρχεται αυθορμήτως  προδηλώνοντας το αυτονόητο, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτούνται τριμερώς από κράτος-εργοδοσία- εργαζόμενους. Έλα ντε που οι εργοδοτικές εισφορές χωλαίνουν γιατί η συγκυβέρνηση φρόντισε καθ` υπόδειξη των Ευρωπαίων να τις μειώσει κατά 3,9%, και το κράτος από την πλευρά του θα σφυρίζει κλέφτικα. Τι μένει λοιπόν; Και στην περίπτωση που τα ταμεία ρίξουν φαλιμέντο, να είναι καλά ο πελάτης –χρήστης των υπηρεσιών υγείας.
Αυτονόητα τούτα και καλώς εννοούμενα.
Τούτα όμως χρειάζονται προεργασία, προετοιμασία και σίγουρο ντεκόρ. Μεριμνά γι’ αυτό  η συγκυβέρνηση με εντολοδόχους τους Ευρωπαίους.  Εταιρεία συστήματος αμοιβής νοσοκομείων Ε.Σ.Α.Ν. ΑΕ(καινούργια ακροστιχίδα). Θα συναποφασίζουν για τα κόστη νοσηλείας θα καθορίζουν τιμές νοσηλίων που σ` αυτα θα συμπεριλαμβάνονται και οι αμοιβές προσωπικού. Ο ΕΟΠΥΥ θα χρηματοδοτεί και αν όχι ο ασθενής στο ΤΑΜΕΙΟ.
Μέχρι τώρα καλά αλλά ακόμη το ντεκόρ δεν ολοκληρώθηκε. ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα(θεμελιώδης αρχή της καπιταλιστικής οικονομίας). Βασικό χρώμα στο φόντο, από βαθύ μαύρο έως βαθύ μαύρο. Προσλήψεις με σύστημα μικροσταγόνων  και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, καθώς και απολαβές αρκεί να ρίξουμε μια ματιά παραέξω. Χρόνος εργάσιμος εκτατός. Ήδη  προϊδεάζουν οι Ευρωπαίοι  για την αύξηση του. Συνεργεία, όχι αυτοκίνητου βέβαια αλλά ευκίνητης εργασίας(μπλοκάκι, ενοικιαζόμενοι κτλ). Και αν  αυτά αποτελούν το κουμπί στο ρούχο,  έρχεται η αξιολόγηση ως κουμπότρυπα για να κλειδώσει. Ακούγονται μακρινά;
Τούτοι τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες τα παρουσιάζουν, άλλωστε στη φυλακή θα ολοκλήρωναν την τελευταία περίοδο της ζωής τους στην περίπτωση της υπογραφής Σ.Σ.Ε. Πόσο όμορφα ακούγεται εκείνη η αύξηση της παραγωγικότητας. Και το άλλο της ίσης μεταχείρισης… Σαν την π…. που ζητά να μην τη χτυπά ο νταβατζής της. Βέβαια στη τελευταία πράξη και όχι μόνο, βρίσκει σύμφωνο και τον πρωτοκάθεδρο των εργαζομένων που σαν λαγός σε αγώνα δρόμου αντοχής συνεντευξιάζεται για την κακομεταχείριση της πολιτείας. Σύμπτωση απόψεων; Πονηρή  ερώτηση… ή κακία μας;
Και στο δια ταύτα, παίρνοντας  υπόψη όλα τούτα  μπορείς να δώσεις  απάντηση  για το αν θα πρέπει να νιώθεις περήφανος.   ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ.
Αλλά και για τους άλλους  γι’ αυτούς  που βρίσκονται στις παρυφές της κυβερνητικής  εξουσίας  δεν παίζει άλλο παιγνίδι. Το πάζλ θέλουν και αυτοί  να συμπληρώσουν. Υγιή επιχειρηματικότητα προσδοκούν με ταυτόχρονη παρουσία του δημόσιου φορέα. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο. Ζήτημα ηθικής λοιπόν και όχι  υποχρεωτική λειτουργία των βασικών νόμων της καπιταλιστικής οικονομίας.
Δεν έχει μπέσα τούτο το σύστημα που όνομα διαθέτει και την εκμετάλλευση στο αίμα του φέρει. Η υγεία είναι αγαθό και η διατήρηση του θα βρίσκει υπόσταση μόνο μέσα από σύστημα που θα εξασφαλίζει την αποκλειστικά δημόσια και  δωρεάν  παροχή της.


www.asypapageorgiou.blogspot.gr