Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

www.asypapageorgiou.blogspot.gr                      (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία» της ΑΔΕΔΥ, με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν κατάργηση νόμων, είναι πράξη αντιδραστική και αυταρχική. Τη στιγμή που το 90% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες από τα δικαστήρια, η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει παραπέρα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Οι πλειοψηφίες των ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σε μια εποχή που η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ενιαία, αυτές καλλιεργούν τις αυταπάτες ότι ο χώρος μας μπορεί να εξαιρεθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν θέλουν να μπουν στο παιχνίδι οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, όλοι όσοι υποφέρουν απ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας, αυτοί δηλαδή που είναι ο λόγος ύπαρξής μας ως εργαζόμενοι στις υγειονομικές μονάδες. Αυτό κι αν δεν είναι συντεχνιασμός! Προκηρύσσουν απεργίες «από τα πάνω» χωρίς να κάνουν τίποτα για την οργάνωσή τους. Η μικρή συμμετοχή δεν τους απασχολεί. Πρόσφατα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε απεργία για τις 2 Οκτώβρη χωρίς να συνεδριάσει! Η προσπάθειά τους να εκφυλίσουν τους αγώνες είναι πλέον ολοφάνερη. Μέσα από μια στείρα αντιμνημονιακή ρητορεία, προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευσή τους με την πολιτική της κυβέρνησης. Αποδέχονται τη συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία, που θα λειτουργούν ανταγωνιστικά. Αυτό λέει και η κυβέρνηση, που με το νόμο για το Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων βάζει ενιαίους κανόνες επιχειρηματικότητας στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.
Στο νοσοκομείο μας, τον ίδιο χαβά παίζει και η πλειοψηφία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου. Νοιάζονται τάχα για τους εργαζόμενους, δεν αγγίζουν όμως καθόλου την αιτία του προβλήματος, την επιχειρηματική δραστηριότητα, που θέλει τους μεν ασθενείς να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, τους δε εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερο για λιγότερα για να μην έχει ζημιές το νοσοκομείο. Κάνουν αμάν και πώς να έρθει ο νέος ΕΚΛ, δε λένε όμως τι θα φέρει: άνοιγμα απογευματινών χειρουργείων, νέων τμημάτων, αύξηση κρεβατιών κ.α. Οι όποιες προσλήψεις γίνουν, θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Σε καμιά περίπτωση δε θα ξαλαφρώσουν τους εργαζόμενους και αν κρίνουμε από πρόσφατες περιπτώσεις, θα είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Διεκδικούν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ και αυξημένη κρατική χρηματοδότηση σα να μην ξέρουν ότι το κράτος μεταθέτει το «βάρος» της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ με τον πρόσφατο νόμο για την ΕΣΑΝ-Α.Ε. στις πλάτες των ασφαλισμένων. Κατά σύμπτωση(;) τις ίδιες απόψεις έχει και η Διοίκηση του νοσοκομείου. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα, αν μπορεί ο εργαζόμενος που αγωνίζεται για την επιβίωση να έχει κοινά συμφέροντα με τον εργοδότη, που για να πουλήσει τα προϊόντα του στην αγορά θέλει όλο και πιο φθηνό τον εργαζόμενο.
Από τη μέχρι τώρα στάση τους φαίνεται ότι δεν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι, πόσο μάλλον να οργανώσουν αγώνες. Γι’ αυτό δεν ορίζουν πλέον Γενικές Συνελεύσεις και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του σωματείου. Ποιος εργοδότης άλλωστε θα ήθελε ένα σωματείο ζωντανό, που θα διεκδικεί και θα συγκρούεται μ’ αυτόν;
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους στην Υγεία είναι η οικοδόμηση μιας συμμαχίας με τους ασθενείς, η οποία θα διεκδικήσει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό θα φέρει αυξήσεις μισθών και περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. Πλατεία Αγίας Σοφίας