Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Τρομοκρατική δίωξη μέλους του ΠΑΜΕ

Στελέχη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) και της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκαναν αναφορά και ζητούν από τη διοίκηση την πειθαρχική δίωξη των εργαζομένων του γραφείου προσωπικού και του Γ. Πρέντζα - εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.
Σε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου του νοσοκομείου το προεδρείο (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ) κράτησε αποστάσεις και δεν καταδίκασε τη δίωξη του συνδικαλιστή. Στη συνεδρίαση του ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων η πλειοψηφία του ΔΣ κατήγγειλε τη δίωξη με εξαίρεση τον γραμματέα του σωματείου και εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ ο οποίος αρνήθηκε δείχνοντας τουλάχιστον ανοχή.
Συγκεκριμένα και όπως καταγγέλλει η Κλαδική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Ιωαννίνων «την Πέμπτη 17 Ιούλη δύο προϊσταμένες τμημάτων του ΠΓΝΙ και μία αναπληρώτρια, στελέχη της ΕΝΕ και του ΠΑΣΥΝΟ της 6ης ΥΠΕ, κατέθεσαν αίτηση -  αναφορά στη διοίκηση του ΠΓΝΙ ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του μέλους του ΔΣ του σωματείου, εκλεγμένου με το ΠΑΜΕ στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, νοσηλευτή Πρέντζα Γιώργου και των εργαζομένων του γραφείου προσωπικού του ΠΓΝΙ.
Το ψευδές αιτιολογικό ήταν ότι έγινε παράνομη μεταφορά προσωπικών δεδομένων από το γραφείο προσωπικού για το ποιοί προϊστάμενοι του ΠΓΝΙ κατέθεσαν το φύλλο αυτοαξιολόγησης. Ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής κάνοντας χρήση «παράνομων πληροφοριών» γνωστοποίησε τα ονόματα σε συγκέντρωση του σωματείου την Τρίτη 15 Ιούλη ζητώντας το «λιντσάρισμα τους» !
Όπως τονίζει το ΠΑΜΕ «σχεδιασμένη και συντονισμένη κεντρικά ενέργεια των στελεχών της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΕ στο ΠΓΝΙ δεν αφορά μόνο τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους του γραφείου προσωπικού. Έχει πολλαπλούς στόχους(...) να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους και κυρίως τους νοσηλευτές που αποτελούν τον μεγαλύτερο όγκο εργαζομένων στα νοσοκομεία, με σκοπό να δημιουργήσει ρήγμα στην αγωνιστικότητα που έχει επιτευχθεί, αφού σε πείσμα των απειλών της κυβέρνησης, μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι σε πολλά νοσοκομεία αντιστέκονται.
Να δώσει το μήνυμα ότι οι «φρουροί» του «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης είναι αποφασισμένοι να προωθήσουν το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία και σήμερα και αύριο (...)
Να συσπειρώσει τους νοσηλευτές ΠΕ και ΤΕ (οι ΔΕ δεν υπάρχουν γι΄αυτούς) που τους έχουν γυρίσει την πλάτη (....) να δώσει το σήμα στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές ότι φτάνει η ώρα να απεμπλακούν από την πρακτική της απειθαρχίας και να ξεκινήσουν πάλι την παλιά πρακτική των στημένων κοινωνικών διαλόγων, για να προτείνουν μια «άλλη» αξιολόγηση στα μέτρα των στόχων της κυβέρνησης, να χειραγωγήσουν για άλλη μία φορά τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.