Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Για το Ισραήλ και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους του, «τρομοκράτης» ήταν πάντα ο Παλαιστινιακός λαός

 Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και το υπόβαθρο της σύγκρουσης

Το Ισραήλ διαχρονικά γράφει στα παλιά του τα παπούτσια κάθε δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης και κινείται όλα αυτά τα χρόνια ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο συγκρότησης παλαιστινιακού κράτους δίπλα του, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Πρόσφατη είναι η παρουσία του Νετανιάχου στο βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ, κραδαίνοντας μελλοντικό χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής», χωρίς βέβαια το κράτος της Παλαιστίνης.

Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια το Ισραήλ περνά νομοθετικά μέτρα καθιέρωσής του ως «εβραϊκού κράτους», ποδοπατώντας κάθε δικαίωμα εκατομμυρίων άλλων ανθρώπων που ζούνε εκεί και έχουν άλλη εθνοτική καταγωγή, άλλες θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις. Επιδιώκει την καταπίεση, την εξόντωση και τον εξοβελισμό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι αποκλεισμένη από το 2007 και μόνο την περίοδο 2008 - 2022 έχει δεχτεί για 93 μέρες θανατηφόρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς με τραγικά αποτελέσματα, 4.240 νεκρούς και 22.902 τραυματίες, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Οχι τυχαία, ακόμα και στη χώρα μας τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κατατρεγμένων ανθρώπων που έρχονται ως μετανάστες είναι από την Παλαιστίνη.

η συνέχεια εδώ