Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Χέρια βαμμένα με αίμα…

 Χέρια βαμμένα με αίμα…

«Λέγομαι δρ. Γκασάν Ομπσέτα. Είμαι πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός. Είμαι Βρετανο-Παλαιστίνιος εθελοντής στους Γ.Χ.Σ.. Μεταφέρθηκα από το νοσοκομείο Σίφα στο νοσοκομείο Αλ Άχλι για να βοηθήσω στην περίθαλψη τραυματιών, καθώς ο αριθμός τους υπερέβαινε τον αριθμό των κλινών του νοσοκομείου. Χειρουργούσαμε όλη την ημέρα και πήραμε την απόφαση να μείνω πίσω και να κοιμηθώ στο νοσοκομείο προκειμένου να συνεχίσουμε να χειρουργούμε αυτούς τους ασθενείς. Το απόγευμα, αφού ολοκληρώσαμε ένα χειρουργείο, ακούσαμε τον ήχο ενός πυραύλου, τον οποίο ακολούθησε μία τεράστια έκρηξη. Μέρος της οροφής της χειρουργικής αίθουσας κατέρρευσε. Καθώς κινήθηκα έξω από την αίθουσα, προς το τμήμα επειγόντων περιστατικών, βλέπαμε στοιβαγμένα σώματα παιδιών, κάποια νεκρά, ακίνητα, κάποια τραυματισμένα. Ήταν πολλά που είχαν ακρωτηριαστεί. Κατευθύνθηκα προς έναν άνδρα που το πόδι του είχε κοπεί από το ύψος του μηρού. Μετά, συνεχίσαμε να κάνουμε ανάνηψη στους ασθενείς. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, αποφάσισα να βοηθήσω μεταφέροντας έναν τραυματία που είχε θραύσματα οβίδας στο λαιμό. Καθώς προχωρούσα προς το ασθενοφόρο, υπήρχαν ανθρώπινα μέλη παντού και κορμιά στοιβαγμένα στην αυλή του νοσοκομείου». 

«Σήμερα το πρωί, παρατήρησα πόσο γεμάτη ήταν η αυλή με οικογένειες που αναζήτησαν καταφύγιο μέσα στο νοσοκομείο θεωρώντας πως θα ήταν ασφαλές. Είναι αυτές οι ίδιες οικογένειες, που τώρα είναι είτε νεκρές, είτε σοβαρά τραυματισμένες. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, το οποίο ο πλανήτης το έβλεπε να έρχεται. Το Ισραήλ προειδοποιούσε όλον τον πλανήτη ότι επρόκειτο να χτυπήσει παλαιστινιακά νοσοκομεία και αυτό ακριβώς έκανε.

«Κάθε δυτικός πολιτικός που έχει δηλώσει άνευ όρων υποστήριξη στην πολεμική επιχείρηση του Ισραήλ απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης έχει το αίμα αυτών των παιδιών στα χέρια του. Αυτή η άνευ όρων υποστήριξη είναι που μας οδήγησε σε αυτή τη σφαγή. Το ακαταδίωκτο που το Ισραήλ πιστεύει ότι έχει από τους δυτικούς συμμάχους του είναι που μας οδήγησε σε αυτή τη σφαγή…..»


Οι εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί πρέπει να εκπληρώσουμε το δικό μας χρέος. Να μην επιτρέψουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή της Παλαιστίνης και να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα  των Παλαιστινίων ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή.


Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών


Υ.Σ. H πλειοψηφία του σωματείου μας, παρά τις εκκλήσεις της ΑΣΥ, δε θεώρησε αναγκαίο να βγάλει ανακοίνωση για αυτό το στυγερό έγκλημα. Η ακόμα χειρότερα, στοιχίζεται πίσω από τις επιλογές τις κυβέρνησης και τις ανάλογες ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να διαγράψουν 70 χρόνια Ισραηλινής κατοχής.