Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στον αντεργατικό όλεθρο - Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Πηγή: Eurokinissi

Η απόφαση των εργαζομένων το συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, να είναι η πρώτη μυριόστομη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, να αποτελέσει έναν μεγάλο σταθμό στον αγώνα για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, εκφράστηκε μέσα από τη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου.

Στη σύσκεψη, στο θεατράκι των 4 εποχών στην παραλία της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερα από 70 σωματεία και φορείς, που μετέφεραν την πείρα από τους χώρους δουλειάς, αλλά και την απόφαση των εργαζομένων να παλέψουν για να μην περάσει η νέα σαρωτική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που οδηγεί ολοταχώς πίσω στον Μεσαίωνα, να προετοιμάσουν αγωνιστική απάντηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Επίσης, ανακοινώθηκαν κεντρικοί σταθμοί μπροστά στο συλλαλητήριο. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται: 

  • Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη μέρα δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς. 
  • Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα» (7.30 μ.μ. Δημαρχείο Θεσσαλονίκης).
  • Την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από ένα κράτος εχθρικό για τον λαό

Πηγή: Eurokinissi

Εισηγητικά, ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δώσουν ούτε λεπτό αναμονής και σημείωσε ότι το φετινό συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία γιατί «δεν επιτρέπεται να αποδεχτεί κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος και νέα, τον σύγχρονο Μεσαίωνα που φέρνει το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά. Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

Να είναι το συλλαλητήριο «το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουμε πως το νέο αντεργατικό τερατούργημα δεν θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή!», σημείωσε, και κάλεσε τους εργαζόμενους «να κλείσουν τα αυτιά στον ρεαλισμό που πουλάνε όλα εκείνα τα κόμματα που στηρίζουν τον δρόμο της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης για τους λίγους». Κάλεσε όλα τα ΔΣ των κλαδικών και των επιχειρησιακών σωματείων σε απόφαση συμπόρευσης και ξεσηκωμού. Προέτρεψε τα συνδικάτα να γίνουν επιτελεία μάχης και να είναι σε ετοιμότητα να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά όπου χρειάζεται.

«Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας», τόνισε και πρόσθεσε:

«Γιατί σήμερα, το 2023, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Γιατί το πραγματικά σύγχρονο, η κανονικότητα που μπορούν να ζουν οι εργαζόμενοι σήμερα είναι να δουλεύουμε με σταθερό ωράριο, με λιγότερες ώρες δουλειάς και με απείρως καλύτερες αποδοχές, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Γιατί σήμερα είναι δυνατό να έχουμε όλοι εξασφαλισμένη δωρεάν την υγεία μας, να δουλεύουμε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, τα παιδιά μας να έχουν πραγματικά δημόσια και δωρεάν σύγχρονη Παιδεία. Είναι δυνατό να έχουμε εξασφαλισμένο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, πάμφθηνες διακοπές. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα είναι να ξεμπλέξουμε με το κέρδος, και με τα παράσιτα που το καρπώνονται! Καμία ώρα χαμένη. Να είναι το συλλαλητήριο της ΔΕΘ η πρώτη, μυριόστομη αντικυβερνητική μάχη των εργαζομένων, να είναι η πρώτη μαζική απαίτηση για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».