Τρίτη 2 Μαΐου 2023

                                                   


                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στον απόηχο της άρσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία, μπήκαμε και τυπικά σε μια περίοδο, όπου θα υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί στη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι διοικούντες κάνουν λόγο για επιστροφή στην “κανονικότητα”, στις “παλιές καλές μέρες”, με την πλήρη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου, αλλά και την ανάπτυξη νέων .

Η κυβέρνηση συνεχίζει την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, καθώς και τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ . Επιπρόσθετα, η γραφειοκρατική διαδικασία του ΟΔΙΠΥ, η στοχοθεσία των τμημάτων  και η αξιολόγησή τους θα είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι  εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιβαρύνονται με εντατικοποίηση της ήδη υπερφορτωμένης  εργασίας, αφού οι λιγότεροι εναπομείναντες θα κληθούν να διεκπεραιώσουν ακόμη μεγαλύτερο όγκο δουλειάς. Επιπρόσθετα, εφαρμόζεται  ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εργασιακή ανασφάλεια για μια όλο και αυξανόμενη μερίδα συναδέλφων μας, αφού άμεση εισροή μόνιμου προσωπικού δεν προβλέπεται, ενώ παράλληλα έχουν αποχωρήσει πολλοί συνάδελφοι λόγω συνταξιοδότησης ή  παραίτησης. Όσο δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις, ώστε να ανανεώνεται το προσωπικό, τόσο ο μέσος όρος ηλικίας του θα ανεβαίνει, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κάθε χρόνο να βγαίνουν στη σύνταξη. Όσο οι συνθήκες εργασίας δε βελτιώνονται και κίνητρα δεν αποδίδονται, τόσο και περισσότεροι θα προβαίνουν σε αναζήτηση εργασίας αλλού.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ξανά μαζί και να διεκδικήσουμε:

την  επαναφορά, άμεσα, του 13ου και 14ου μισθού

τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου

τις αυξήσεις στους μισθούς.

την ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών υπαλλήλων

την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς

τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Όλοι στην έκτακτη συνέλευση στο κεντρικό αμφιθέατρο την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 13.00 μμ.


ΔΣ ΣΕΝΠ