Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Βγήκαν στα κεραμίδια

 Βγήκαν στα κεραμίδια

Ακόμα προσπαθούμε να μάθουμε ποιοι στήριξαν το «ψήφισμα συμπαράστασης» στους απεργοσπάστες της ΔΑΚΕ του σωματείου των ναυπηγείων Ελευσίνας. Αυτών, που παρόλο που είχαν χτυπήσει κάρτα, βγήκαν έξω και επιτέθηκαν –με εντολή ή άδεια τίνος;- στην απεργιακή συγκέντρωση του κλαδικού συνδικάτου μετάλλου. Που ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ σε εργατική κινητοποίηση!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές», που πανηγυρίζουν γιατί τα ναυπηγεία Ελευσίνας,  με νόμο που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκαν σε ειδική οικονομική ζώνη, αποψιλωμένη από εργασιακά δικαιώματα!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» που όχι μόνο δε θέλουν συλλογικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με δικαιώματα, αλλά επιτίθενται και σ’ αυτούς που τις διεκδίκησαν και τις κατάκτησαν!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές», που στηρίζουν την εργοδοσία, παρά το πρόστιμο που της επιδίκασε η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα!

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» που αποδέχονται να υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας και έβγαλαν σπυριά γιατί η εργοδοσία αναγκάστηκε μετά από την πετυχημένη κινητοποίηση να τους δηλώσει!

Τη δόξα αυτών των «συνδικαλιστών» ζήλεψαν και κάποια φυντάνια από το Δ.Σ. του σωματείου μας, που από τις αρχές του Μάρτη κωλυσιεργούν και δεν κάνουν συνέλευση με θέμα την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού και υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών και περισσότερα δικαιώματα!

ΥΓ: Αναρωτιόμαστε είναι σύμφωνος και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αυτήν την καταγγελία, γιατί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στο οποίο ηγείται η παράταξή τους, άλλα και άλλους κατήγγειλαν;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ