Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου

                                                         ΚΑΛΕΣΜΑ

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2023, προχωράμε σε ενημέρωση των ασθενών και των συνοδών τους για τις μισθολογικές μας διεκδικήσεις με προμετωπίδα τον 13ο και 14ο μισθό. Εξηγούμε στους χρήστες υπηρεσιών Υγείας ότι η εμπορευματοποιημένη Υγεία απαιτεί ασθενείς-πελάτες και φθηνούς εργαζόμενους. Τους θέλουμε συμπαραστάτες και συμμάχους στον αγώνα για:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  2. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων και κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  3. Κατάργηση των πληρωμών και χρηματοδότηση της Υγείας 100% από το κράτος.

Καλούμε τα σωματεία των νοσοκομείων της πόλης στις 14/2/23 και ώρα 6μμ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε σύσκεψη που θα πάρει αποφάσεις για κοινές δράσεις μπροστά στη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο στις 17/2/23 και την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 22/2/23  

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωσή μας προς τους χρήστες υπηρεσιών Υγείας.

                                     Δ.Σ  Σ.Ε.Ν.Παπαγεωργίου

Προς τους χρήστες υπηρεσιών υγείας

Η πανδημία απέδειξε ότι όσο η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, τόσο θα μεγαλώνουν τα βάσανα και οι κίνδυνοι για υγειονομικούς και ασθενείς. Η τεράστια πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα Υγείας να  ικανοποιεί ολοένα και περισσότερες ανάγκες των χρηστών υπηρεσιών υγείας, δωρεάν. Αντί γι’ αυτό όμως, βλέπουμε να διευρύνονται συνεχώς οι υπηρεσίες που οι χρήστες υπηρεσιών υγείας αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της “αρμονικής” συνύπαρξης του δημόσιου τομέα Υγείας με τον ιδιωτικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία των υγειονομικών.

Αρκεί να δει κανείς την κατάσταση στα επείγοντα με τις ατέλειωτες ώρες αναμονής, τις αναμονές για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια και στα χειρουργεία...

Αρκεί να ακούσει κανείς τις κραυγές των γονιών ότι το παιδί τους θα σωζόταν αν υπήρχαν  περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ...

Απ’ τη μια μεριά, η συνειδητή υποχρηματοδότηση της Υγείας και  η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με όρους αγοράς.

Απ’ την άλλη μεριά, η πολύμορφη στήριξη στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, έναν από τους πλέον “δυναμικούς” και κερδοφόρους κλάδους στη χώρα μας.

Μόνο στη δεκαετία 2010-2019 οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία μειώθηκαν κατά 42,5% με μια οικογένεια το 2021 να δαπανά κατά μέσο όρο 140 ευρώ το μήνα για φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, πέρα απ’ τους δυσβάσταχτους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές! Και σα να μην έφταναν αυτά, πληθωρισμός και ακρίβεια έρχονται να ροκανίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Χρόνια τώρα, εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπαγεωργίου διεκδικούμε αυξήσεις στους πετσοκομμένους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Η διεκδίκησή μας θα ήταν όμως στείρα, αν περιοριζόμασταν μόνο σε στενά, “συντεχνιακά” πλαίσια και αιτήματα. Μέρος της κοινωνίας είμαστε και εμείς, με οικογένειες που πλήττονται όπως όλος ο κόσμος από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Έτσι,  ανάμεσα στα πάγια και διαχρονικά αιτήματά μας ήταν και είναι η κάλυψη όλων των κενών θέσεων του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα ελαττώσει τους χρόνους αναμονής για εξετάσεις και χειρουργεία, η αύξηση της κρατικής δαπάνης για την υγεία και η χρηματοδότησή της 100% από το κράτος που συνεπάγεται περισσότερες και δωρεάν παροχές για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, της 13ης και 14ης σύνταξης που σημαίνουν σταθερή δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς για σας και τις οικογένειές σας.

Χρήστες υπηρεσιών υγείας και υγειονομικοί βράζουμε στο ίδιο καζάνι!

Η υγεία-εμπόρευμα απαιτεί ασθενείς-“πελάτες” και φθηνούς εργαζόμενους!

Σας θέλουμε συμπαραστάτες και συμμάχους στον αγώνα για:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
  2. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων και κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  3. Κατάργηση των πληρωμών και χρηματοδότηση της υγείας 100% από το κράτος.

 

                                                                     Δ.Σ  Σ.Ε.Ν.Π