Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Απεργία τη Δευτέρα στον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών - Συγκέντρωση στη «Μαλαματ


Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη απαντά η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) στην τρομοκρατική, εκδικητική και παράνομη απόλυση των δύο συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου από την εργοδοσία της «Μαλαματίνας».

Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από τις 7 το πρωί μπροστά στην πύλη του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνας», προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 7 έως τις 11 το πρωί για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Θυμίζουμε ότι η απόλυση του Γ. Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και του Α. Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου Οδηγών - Πωλητών Β. Ελλάδας, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων 15 παράνομων απολύσεων και του κλεισίματος τμημάτων.

Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των σωματείων και άλλων φορέων που με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την καταδίκη τους στην προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας και δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», οι οποίοι παλεύουν για ανάκληση όλων των απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μαχητικό συλλαλητήριο μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Φιλίππου 43), ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα και σε μια σειρά άλλους χώρους εργασίας (μεταλλεία «Ελληνικός Χρυσός», «Πυραμίς», «Alumil» κ.λπ.).