Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΙΣΘ ΚΑΙ ΠΙΣ

  

Η πλειοψηφία του ΠΙΣ επιχειρεί να παγιώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στους ιατρικούς συλλόγους. Ξεκίνησαν με μεικτή ψηφοφορία στις προηγούμενες εκλογές του ΙΣΘ το 2018, ενώ σε αυτές αποφάσισαν να διενεργηθούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Η παράταξή μας έχει καταψηφίσει και καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις. 

Επικαλούνται τον υποτιθέμενο ψηφιακό εκσυγχρονισμό για να διευρύνουν τη γενικευμένη νοθεία και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αλλά και των συνειδήσεων. Με το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δίνουν τη «δυνατότητα» να ψηφίσει πολλές φορές ο κάθε γιατρός και να μετρήσει η τελευταία ψήφος του. Αυτό το σαφή μηχανισμό εξαναγκασμού συναδέλφων τον παρουσιάζουν ως δήθεν εγγυητή διαφάνειας.  

Δεν είμαστε τόσο αφελείς για να πιστέψουμε τις «διαβεβαιώσεις» τεχνικών και των υπηρεσιών τους για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και του απόρρητου της ψηφοφορίας. 

Παράλληλα επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν συνολικότερα στη συνείδηση των γιατρών και των εργαζομένων την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκοντας να καταργήσουν τις ζωντανές δια ζώσης διαδικασίες τόσο στις αρχαιρεσίες όσο και τις γενικές συνελεύσεις. Αξιοποιούν αντιδραστικές μεθοδεύσεις και το νόμο της κυβέρνησης για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ’ αποστάσεως για τα εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες. Το επόμενο βήμα είναι η ψηφοφορία μέσω υπολογιστή με τον εργοδότη, τον διευθυντή ή τον εκπρόσωπό του πάνω απ’ τον ψηφοφόρο στο χώρο εργασίας ή και με απευθείας ψήφο μετά από την επιβολή παραχώρησης των «μοναδικών» κωδικών του ψηφοφόρου σε εκείνον που τον χειραγωγεί ή τον εκβιάζει.  Έχουμε δει τους μηχανισμούς τους σε δράση, ακόμα και χωρίς τις ηλεκτρονικές τους νοθείες και εξαναγκασμούς. Τις βλέπουμε με τις φιέστες που στήνουν οι μεγαλοκλινικάρχες για να προωθήσουν τις ηγεσίες των ΙΣ, τις βλέπουμε με τους μηχανισμούς που αξιοποιούν τους καταλόγους με τα τηλέφωνα των συναδέλφων και που τους καλούν να στηρίξουν τις ηγεσίες ΙΣ. Αυτοί οι μηχανισμοί ξεσαλώνουν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι πιέσεις και οι προσπάθειες χειραγώγησης κλιμακώνονται. 

Απαιτούμε τόσο οι γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των ΔΣ όσο και οι αρχαιρεσίες να γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης, να γίνεται ζωντανή συζήτηση, αντιπαράθεση, να διασφαλίζεται η συμμετοχή των συναδέλφων και να περιορίζεται η διαβρωτική παρέμβαση των μηχανισμών τους, να αποκαλύπτονται στα μάτια των συναδέλφων. Αυτό δεν έχει καμιά σχέση, βέβαια, με την φιέστα που στήνει ο ΙΣΘ την ημέρα των εκλογών με μουσική και κερασμένο καφέ με κουπόνια, δήθεν για την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Μια πλειοψηφία που εδώ και 5 χρόνια δεν έχει οργανώσει καμία Γενική Συνέλευση, ενώ και στις δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε με καλεσμένους υπουργούς της κυβέρνησης για να εκθειάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δεν υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης, να ακουστεί άλλη γνώμη!

Καλούμε τους γιατρούς 

Να μη νομιμοποιήσουν την ηλεκτρονική χειραγώγηση και νοθεία. Να γυρίσουν την πλάτη τους στην ηγεσία του ΙΣΘ και του ΠΙΣ. 

Να στηρίξουν τη ΔΗΠΑΚ και να απαιτήσουν να μείνουν στα χαρτιά οι μεθοδεύσεις για γενίκευση της ηλεκτρονικής νοθείας και χειραγώγησης.