Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Ανακοίνωση - απάντηση για τα ψέμματα της εργοδοσίας

 

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Ανακοίνωση - απάντηση σχετικά με «τις ανακρίβειες που έχει διοχετεύσει η εταιρεία» σε ΜΜΕ, όπως αναφέρει, με στόχο να πληγεί ο αγώνας των εργαζομένων, που με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις έχει φτάσει τις τρεις εβδομάδες, δίνει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: 

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας μετά τις ανακρίβειες που έχει διοχετεύσει η εταιρεία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στον Τύπο και επειδή το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια", σας ενημερώνουμε ότι η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη και θέλουν να λειτουργήσει το εργοστάσιο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί χωρίς την δουλειά τους δεν μπορούν να ζήσουν.

Ψέμα 1ο… μια μερίδα εργαζομένων…

Αλήθεια 1η Από τους 86 εργαζόμενους μόνο οι 60 έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη του Σωματείου. Από αυτούς οι 11, κάτω από την τρομοκρατία και τον δικό τους εκφοβισμό, υπέγραψαν Ατομική Σύμβαση και από αυτούς οι 4 είναι υποχείριά τους και τους χρησιμοποιούν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, όλοι οι άλλοι βρίσκονται έξω από την πύλη του εργοστασίου και απεργούν.

Ψέμα 2ο …52 στους 86 εργαζόμενους έχουν υπογράψει Ατομική Σύμβαση Εργασίας…

Αλήθεια 2η 45 εργαζόμενοι μέλη του Σωματείου δεν έχουν υπογράψει Ατομική Σύμβαση Εργασίας και μετέχουν καθημερινά στον Απεργιακό Αγώνα. Κάτι με τα νούμερα δεν βγαίνει…

Ψέμα 3ο ...εργαζόμενη στην reception με 3.000 ευρώ μισθό

Αλήθεια 3η κοντά στο 50% οι καθαρές αποδοχές, του ψέματος Νο 3.

Από υπεύθυνη εξωτερικών εργασιών – συναλλαγών με τράπεζες – εφορίες – ΙΚΑ – μεταφορά χρημάτων και επιταγών την μεταφέρανε στην θέση της υπεύθυνης του γραφείου κίνησης και πριν λίγο καιρό στην reception "βλαπτική μεταβολή" μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος του Σωματείου.

Ψέμα 4ο Το σχέδιο εξυγίανσης (επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τον 12 του 2021) ρητά προβλέπει διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων σε 86, ενώ το επενδυτικό σχέδιο σε διπλασιασμό των θέσεων σε βάθος 5ετίας.

Αλήθεια 4η 86 – 15 απολύσεις = 71. Απολύσεις μόνο μελών του Σωματείου.

Ψέμα 5ο Η πρόταση της εταιρείας για την νέα Σ.Σ.Ε. διασφαλίζει το σύνολο των παροχών που απολάμβαναν και πριν οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια 5η Δεν είναι παροχές… είναι αποδοχές - μισθός και δεν μας τα χαρίζει για να τα απολαμβάνουμε… τα κατακτήσαμε. Η πρόταση τους για 713 ευρώ βασικό μισθό σε όλους και το υπόλοιπο μέχρι συμπληρώσεως του συνόλου των αποδοχών να ενσωματωθεί στο επίδομα επιχειρησιακής παροχής το οποίο άκουσον "θα αποτελεί ελευθέρα ανακλητή οικειοθελή παροχή, την οποία η εταιρεία επιφυλάσσεται να διακόψει οποτεδήποτε στο μέλλον".

Αυτοί είναι οι κύριοι της "Μαλαματίνα".

Αυτή είναι η Αλήθεια.

Υστ. Α΄ Επί 3 χρόνια (2 με προηγούμενη Διοίκηση και 1 με την τωρινή) ως εργαζόμενοι προσφέραμε το 20% του μισθού μας στην εταιρία. Αυτές είναι αλήθειες.

Υστ. Β΄ Τελικά για όλα τα στραβά φταίνε μόνο όσοι εργαζόμενοι είναι μέλη του Σωματείου».