Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες τους για τα δίκαια αιτήματά το


Συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη. Όπως ήδη έχουν αποφασίσει, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως τις 21 Αυγούστου και ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού το πρωί της Πέμπτης, έξω από το εργοστάσιο, στην περιφρούρηση της απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι, δίνουν πολυήμερη απεργιακή μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ.

Απέναντι στις συλλήψεις και στο όργιο αστυνομοκρατίας που εξελίχθηκε την Τετάρτη έξω από το εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. 

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και στη συνέχεια ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ, πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με τα ανακριτικά οχήματα της αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου.

Στο ίδιο ΑΤ οδηγήθηκε λίγο αργότερα, αλλά με συμβατικό όχημα της ασφάλειας, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, μετά από μήνυση που κατέθεσαν απεργοί, για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος τους. Συνεχίζοντας την τρομοκρατική πρακτική, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας, κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν άσκηση βίας, απειλών και εξύβρισης, σε βάρος των δύο ήδη συλληφθέντων και άλλων 8 εργαζομένων της επιχείρησης, ανάμεσα στους οποίους τον Γραμματέα του Σωματείου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών - Πωλητών. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα.