Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΟΕΝΓΕ Οχι στην αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για την ειδικότητα

 

Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Θεσσαλονίκη
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στην αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας. Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το σχέδιο για βαθμό στον τίτλο ειδικότητας και να μη μειωθεί ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων, να καθοριστεί ενιαία εξεταστική ύλη και να μην ακυρωθεί η εξεταστική του Αυγούστου. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

H OENΓΕ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις σε δύο εικοσιτετράωρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 υπογραφές ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι με ΚΥΑ των αναπληρωτών υπουργών Υγείας και Οικονομικών μπαίνει σε εφαρμογή το άρθρο 166 του νόμου 4600/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προβλέπει την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων και τη διενέργεια εξετάσεων μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την καθιέρωση βαθμού στον τίτλο της ειδικότητας, ο οποίος θα συνοδεύει τον γιατρό σε όλη του τη ζωή.