Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αποφάσισαν να βάλουν φρένο στους εργατικούς αγώνες

εηγή: Eurokinissi/Motionteam

Την τελευταία στιγμή, 24 ώρες πριν την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποφάσισε στάση εργασίας 1 μ.μ. με 5 μ.μ. Η «Εργατική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία του ΕΚΘ και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εργατικών σωματείων στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Στις 10 του Ιούνη βούλιαξε ο τόπος από απεργούς. Γέμισαν οι δρόμοι της πόλης από εργαζόμενους που δεν δέχονται να γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Ακούστηκε παντού η φωνή τους που έλεγε να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης! Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα χιλιάδες οργανωμένοι εργαζόμενοι έκαναν τη νύχτα μέρα για να μη μείνει άνθρωπος που δεν θα μάθει για τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας, για να μη μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα οργανώσει την απάντησή του.

Σήμερα, η πλειοψηφία του ΕΚΘ απέδειξε και στον πιο καλόπιστο πως πραγματικά είναι η φωνή των εργοδοτών μέσα στα Σωματεία. Την τελευταία στιγμή, 24 ώρες πριν την έναρξη της απεργίας που έχουν προκηρύξει Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες αποφάσισε στάση εργασίας 13.00-17.00, ούτε καν την ώρα της συγκέντρωσης που αποφάσισαν τα Σωματεία της πόλης. Καλεί τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά, να μην κάνουν τίποτα, την ώρα που στη Βουλή θα καταστρέφουν τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους. Μαζί με τη ΓΣΕΕ απέδειξε πως δουλειά της είναι να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των αφεντικών με κάθε κόστος, και για αυτό τον σκοπό πέταξε και το τελευταίο φιλεργατικό προσωπείο.

Όλοι οι εργαζόμενοι τους γυρνάμε την πλάτη. Όλοι στα συλλαλητήρια των εργατικών σωματείων στις 16 Ιούνη, στις 11.00 και στις 19.00».