Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Ε.Ν.Π


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου καταδικάζει την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης να στελεχώσει  ικανοποιητικά, τόσο τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. όσο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μετά από ενάμιση χρόνο διαχείρισης της Πανδημίας και ενώ είχαν προαναγγελθεί πλήθος εμβολιαστικών κέντρων για όλη την Επικράτεια. Αποτέλεσμα,  να προσπαθεί με μετακινήσεις πολύτιμων στελεχών από τα ήδη επιβαρυμένα νοσηλευτήρια να στήσει εμβολιαστικά κέντρα  στα νησιά  ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

2ος χρόνος πανδημίας και η Κυβέρνηση σταθερή στη ρότα της, να μην ενισχύσει πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας, συνεχίζει με την τακτική του “μπαλώματος” να καλύπτει ανάγκες μετακινώντας είτε με εντέλλεσθε είτε” εθελοντικά” προσωπικό από δομή σε δομή.

Οι ανάγκες του λαού ξανά στο ζύγι του κόστους. Άμεση ανάγκη οι μόνιμες προσλήψεις το σύστημα υγείας ταυτόχρονα με τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. 

Είχαν όλο το χρόνο να ανταποκριθούν. Συνειδητή η επιλογή της υποστελέχωσης. Το ίδιο συνυπεύθυνη θα είναι και η Διοίκηση του νοσοκομείου στην περίπτωση που δεχτεί  να υλοποιήσει  μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνοντας έτι περαιτέρω το ΓΝΘ Παπαγεωργίου την ώρα που έχουν συσσωρευτεί οφειλόμενα ρεπό, άδειες και αναρρωτικές κι έχουν εντατικοποιηθεί οι βάρδιες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και για μελλοντικές. 

                                                     

                                                ΔΣ  ΣΕΝΠ