Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπ. Γεν.Νοσοκ.Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ



Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Ιούλη από τις 12.00 έως τις 15.00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Πέμπτη 25 Ιούλη, έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργαζομένων νοσηλευτών, μαγείρων, τραπεζοκόμων και καθαριστών.
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:
«Επαναλαμβάνουμε συνεχώς, πως αν οι κυβερνήσεις ήθελαν πραγματικά να διώξουν τους εργολάβους,θα μετέτρεπαν εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι. Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο - 14ο μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις ή μπλοκάκια που δεν προσφέρουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον εργαζόμενο κ.λπ.
Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε σαν στόχο τον διωγμό των εργολάβων, την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου και άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων.
Σήμερα ο αγώνας είναι σε κομβικό σημείο.Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 14 εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση, καθώς και 11 νοσηλευτών.Έπεται η συνέχεια για τους υπόλοιπους εργαζομένους το Δεκέμβρη του 2019.
Δεν θα τους αφήσουμε!!! 
Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Ιούλη 12.00 - 15.00 με παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου!!!
Συμμετέχουμε μαζικά όλοι οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση.
Απαιτούμε:
Καμία απόλυση εργαζόμενου. Να συνεχίσουν να δουλεύουν οι συνάδελφοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. 
Όχι στην είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία