Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΣΙΔΕΝΟΡ» Συνεχίζουν τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ



Κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησης που κλιμακώνει η εργοδοσία με απολύσεις και δικαστικές διώξεις οι εργαζόμενοι της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν για πάνω από ενάμιση μήνα τον αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις και εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Εν τω μεταξύ, παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές κρίθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. «Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση», σημειώνει στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ» .

Την περασμένη εβδομάδα εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους η εργοδοσία, αξιώνοντας να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους και να τους επιδικαστεί αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν. Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας κατέρρευσαν στην ακροαματική διαδικασία.

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας κατήγγειλε τη νέα απόπειρα της εργοδοσίας του ομίλου «ΣΙΔΕΝΟΡ» - «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων, σέρνοντάς τους στα δικαστήρια. Με ανακοίνωσή της σημείωνε ότι :

«Αυτές είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" και οι "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές" που υπερασπίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ! Όταν οι εργαζόμενοι ξεπερνάνε τον φόβο που καλλιεργεί η εργοδοσία και σηκώνουν κεφάλι για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αναλαμβάνει το κράτος με τους νόμους και τους μηχανισμούς του!

Ο όμιλος "ΒΙΟΧΑΛΚΟ/Στασινόπουλου" είναι "λαγός" όλων των βιομηχάνων. Όπως επισημαίνει πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα "FAG" για τον έτερο βιομήχανο του κλάδου Ε. Μυτιληναίο, "η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η κατάργηση των συνδικαλιστικών κατεστημένων οδήγησε στη συνέχεια στην παροχή ανταγωνιστικότερων τιμών στην αγορά του αλουμινίου εκ μέρους της Μυτιληναίος". Δηλαδή η ζωή μας θυσία για τα κέρδη τους! Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Υπενθυμίζεται ότι Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις ενέργειες που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η αδιαλλαξία της «ΣΙΔΕΝΟΡ» που αρνείται κατηγορηματικά ακόμη και να συζητήσει για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Χρήστος Κατσώτης και Λεωνίδας Στολτίδης.