Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η ΑΣΥΠ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Δεκέμβρη και στήριξαν το ψηφοδέλτιο ΑΣΥΠ-Συνεργαζόμενοι, αναδεικνύοντάς το στη δεύτερη θέση.
Για τη μείωση της συμμετοχής στις εκλογές, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι παρατάξεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού - Ενωτική Πρωτοβουλίας και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, όπου διαχρονικά απαξιώνουν τις συλλογικές διαδικασίες και συστηματικά καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την υποταγή στη Διοίκηση και στην κυβερνητική πολιτική. Τους στρώνουν κυριολεκτικά το χαλί, ώστε να καταργήσουν και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα που μας απόμειναν, όπως αυτό της απεργίας.
Την ίδια στάση κρατούν και οι παρατάξεις που στηρίζουν στην ΠΟΕΔΗΝ, η  πρώην ΠΑΣΚΕ και η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δυο αντιπρόσωποι που θα στείλουμε στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ θα στηρίξουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και θα συμβάλουν στον προσανατολισμό της Ομοσπονδίας σε γραμμή σύγκρουσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.
Θεωρούμε το αποτέλεσμα των εκλογών θετικό και συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, την πανεργατική απεργία της 14ης του Δεκέμβρη στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.