Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι λαγοί της Διοίκησης 2


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι λαγοί της Διοίκησης 2
…σας καλούμε να εξετάσετε άμεσα τη δυνατότητα χορήγησης 7ήμερης άδειας στους προϊστάμενους/ες χρήστες Η/Υ που υπηρετούν στα τμήματα που παρουσιάζουν τη μέγιστη κίνηση –όπως καταγράψατε με τις πληρότητες του 2013 αλλά και μετά από δική μας αξιολόγηση- ως αδιαμφισβήτητα πληρούντα τις χρονικές προϋποθέσεις του νόμου καθημερινά και τα οποία παραθέτουμε αλφαβητικά παρακάτω…
Χωρίς να έχουν γνώση των πρακτικών, όπως οι ίδιοι ομολογούν(ή μήπως είχαν;) και ανταποκρινόμενοι στο κέλευσμα της Διοίκησης, αμφισβητούν τη ΣΣΕ που οι ίδιοι υπέγραψαν και καλούν τη Διοίκηση να επανεξετάσει άμεσα τη χορήγησή της σε 5 τμήματα. Έμμεσα όμως, καλούν τη Διοίκηση να κόψει την άδεια στους προϊσταμένους των υπόλοιπων τμημάτων!!!
  1. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας δεν έχει καμιά δουλειά να ανακατεύεται σε ζητήματα πώλησης της εργατικής δύναμης. Αυτό είναι υπόθεση του Σωματείου.
  2. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας έχει σκοπό την προστασία των εργαζομένων και όχι του εργοδότη. Από την εισήγησή τους, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι όποιος δουλεύει ένα δευτερόλεπτο λιγότερο στον υπολογιστή δεν εκτίθεται επαρκώς στη βλαβερή ακτινοβολία. Πάλι καλά που δεν πρότειναν αποζημίωση στη Διοίκηση από τους εργαζόμενους για τη μέχρι τώρα χορήγηση της άδειας πληροφορικής!!!
  3. Αντί να εισηγηθούν τη χορήγησή της σε περισσότερους εργαζόμενους, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν στα τμήματα προϊστάμενοι, εισηγούνται το πετσόκομμά της.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό παράδειγμα της λογικής «του μικρότερου κακού». Προσπαθούν τάχα να σώσουν ότι είναι δυνατόν, παζαρεύουν πετσόκομμα δικαιωμάτων αντί να διεκδικούν. Οι επίδοξοι σωτήρες των εργαζομένων, θα πουν αύριο, πως οι ειδικές άδειες κακώς δίνονται σε τμήματα με λιγότερη πληρότητα. Μεθαύριο, ότι πρέπει να περικοπεί ο μισθός σε εργαζόμενους που εργάζονται σε τμήματα χαμηλότερης εντατικοποίησης.
Η Διοίκηση από τη μεριά της, θέλει να θωρακίσει την «ανταγωνιστικότητα» του νοσοκομείου, η οποία πατάει στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Αφού έφαγε τα μούτρα της με τις κινητοποιήσεις μας, έβαλε τα τσιράκια της στο Σωματείο και στην ΕΥΑΕ να της βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται η σύμπλευσή τους.
Το θέμα θα μπει από την ΑΣΥ στο επόμενο Δ.Σ. στις αρχές Γενάρη, θα ζητηθεί ξανά σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης και να δούμε πως θα τοποθετηθούν οι «ανεξάρτητοι» και «αδέσμευτοι» του Ενιαίου Ψηφοδελτίου. Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

www.asypapageorgiou.blogspot.gr