Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
www.asypapageorgiou.blogspot.gr                            (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
την περασμένη Τετάρτη 3/12/2014 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου μας. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η επιβάρυνση του νοσοκομείου με περιστατικά που διακομίζονται από το ΕΚΑΒ.
Η πλειοψηφία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου πιστεύει ότι το ΕΚΑΒ φταίει για την εντατικοποίηση της εργασίας μας. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι μετά το έγγραφο που έστειλαν στο ΕΚΑΒ μειώθηκαν τα περιστατικά στην εφημερία. Όμως με στοιχεία που παραθέσαμε, δεν προκύπτει  από πουθενά ότι υπάρχει μείωση στα περιστατικά των εφημεριών και όσα περιστατικά έρχονται, ενώ θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αλλού, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 1200-1300 περιστατικά της εφημερίας. Η τεράστια αύξηση των περιστατικών στα ΤΕΠ και κατ επέκταση εισαγωγών οφείλεται πρώτα και κύρια στο κλείσιμο 3 νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Πριν κλείσουν αυτά, τα περιστατικά στην εφημερία ήταν πολύ λιγότερα.
Η αιτία της εντατικοποίησης της εργασίας βρίσκεται στην υποχρηματοδότηση της Υγείας, που είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνηση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή οδήγησε σε 25.000 κενές θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία (σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ) και το νοσοκομείο μας δεν πάει παραπίσω σε ελλείψεις προσωπικού. Αυτή οδηγεί σε προσλήψεις προσωπικού με περιορισμένα δικαιώματα και χαμηλούς μισθούς (πολλά τα παραδείγματα και στο νοσοκομείο μας!!!)
 Όλες οι άλλες παρατάξεις σε επίπεδο ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχουν ευθύνες που έβαλαν πλάτες να κλείσουν τα νοσοκομεία διαδίδοντας ότι είναι «ακριβά και αντιπαραγωγικά». Αυτές οι παρατάξεις βγάζουν λάδι την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατακεραυνώνουν τα «μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές» στις ανακοινώσεις τους, ενώ στην πράξη στηρίζουν την εφαρμογή τους.
Το ίδιο και στο νοσοκομείο μας όλες οι άλλες παρατάξεις που είναι κρυμμένες σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Γι’ αυτούς όλα τα άλλα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα προσωπικού και μάλιστα κάποιοι απαίτησαν να κλείσουν και άλλα νοσοκομεία που δεν είναι παραγωγικά! Γι’ αυτούς το πρόβλημα είναι στη διαχείριση. Επαίνεσαν μάλιστα τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τη «χρηστή» διαχείριση που ασκεί και δεν μας λείπουν υλικά, αλλά και τα καλά οικονομικά του νοσοκομείου. Δεν είπαν όμως, ότι αυτά προέρχονται από την απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων και το χαράτσωμα των ασθενών.
Στην πρότασή μας για ενημέρωση των εργαζομένων, Γενική Συνέλευση που θα πάρει αποφάσεις για πρόγραμμα κινητοποιήσεων ώστε να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντιπρότειναν έγγραφο στη Διοίκηση για τα μάτια του κόσμου, αφού ομολόγησαν ότι οι προσλήψεις προσωπικού είναι ανέφικτες και ότι αυτό που προέχει, είναι να διαχειριστούμε σωστά το υπάρχον προσωπικό! Η σύμπλευσή τους με τη Διοίκηση του νοσοκομείου βγάζει μάτια! Προσπάθησαν να αποφύγουν την ψηφοφορία και όταν επιμείναμε, δια στόματος Προέδρου ακούσαμε το ίδιο για την ίδια πρόταση όπως και στο προηγούμενο Δ.Σ., ’’τόσοι εσείς, τόσοι εμείς, περνάει το δικό μας’’. Για πολλοστή φορά, «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» συναίνεσαν με την εκκωφαντική σιωπή τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους