Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (1) ή όταν βάζεις το «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (1)
ή
όταν βάζεις το «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»
Η διοίκηση του νοσοκομείου ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας προκαλεί μειώσεις μισθών σε μια ολόκληρη κατηγορία συναδέλφων. Με αιφνιδιαστικό και εκβιαστικό τρόπο έστειλε ατομικό έγγραφο σε κάθε συνάδελφο της τεχνικής υπηρεσίας με το οποίο ενημερώνει ότι θα προβεί σε μειώσεις μισθών μη αναγνωρίζοντας τις προηγούμενες συμβάσεις τους, το αποτέλεσμα θα είναι μείωση μισθού από 25 – 35 %. Οι συνάδελφοι έχουν μόνο 3 ημέρες να αποφασίσουν για το τι να κάνουν.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας με αποκλειστικό θέμα την οργάνωση της απάντησης μας απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ταυτίζεται και εξορμάται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Υπήρξε άρνηση από πλευράς της πλειοψηφίας των «5» να συνεδριάσει το ΔΣ. Μετά από αυτό εμείς αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε άρθρο του καταστατικού που μας δίνει την δυνατότητα να ζητήσουμε με έγγραφη αίτηση 3 μελών του ΔΣ την έκτακτη συνεδρίαση του, με το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που το κάναμε στις 28/5. Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει εντός 48 ωρών το ΔΣ. Ο πρόεδρος ακολούθησε παρελκυστική τακτική και αρνήθηκε να εφαρμόσει το καταστατικό, με αποτέλεσμα να λήγει το τελεσίγραφο της Διοίκησης και το σωματείο να μην έχει πάρει θέση επί του τόσο σοβαρού θέματος.
Η τακτική τους γνωστή, ήταν ακόμα από την προεκλογική περίοδο, τακτική του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της απόκρυψης των θέσεων τους, της συκοφάντησης των συναδέλφων, της άρνησης της συμμετοχής και της ενημέρωσης, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού είναι και ήταν επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα της πολιτικής τους.
Σήμερα προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους καταστρατηγούν το ίδιο το καταστατικό  και αυτό διότι φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά τις θέσεις τους και τις απόψεις τους αφού αυτές είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες με τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Συνάδελφοι να μην αποδεχθούμε:
                     καμία μείωση μισθών,
                      καμιά έκπτωση των δικαιωμάτων μας
             την καταστρατήγηση του καταστατικού από την «εργοδοτική» πλειοψηφία

Συνάδελφοι, ακόμα και όσοι καλοπροαίρετα τους στηρίξατε και δεν συμφωνείτε μαζί μας σε όλα, ποτέ δεν είναι αργά. Εδώ και τώρα εκφράστε ανοιχτά την αγανάκτηση σας, την αντίθεση σας με τις επικίνδυνες τακτικές του προέδρου και αυτών που τον στηρίζουν, καταδικάστε αυτές τις πολιτικές και απομονώστε τους.
Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανατρέψουμε και τις πολιτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
www.asypapageorgiou.blogspot.gr