Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 5 ΩΣ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ.

Η  ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 5 ΩΣ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ.

Πρώτοι αριθμοί θεωρούνται οι φυσικοί αριθμοί μεγαλύτεροι της μονάδας οι όποιοι διαιρούνται  μόνο με την μονάδα και τον εαυτό τους.
Αυτός είναι και ο αριθμός των μελών που απαρτίζουν την πλειοψηφία  του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Βέβαια ως πρώτος αριθμός έχει τη χάρη να διαιρείται  άλλοτε με τη μονάδα και άλλοτε με τον εαυτό του, κατά το δοκούν βέβαια, κατά το συμφέρον βεβαιότερα.
Ως προς την πριν εκλογές περίοδο, το ενωμένο «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο εκφραζόταν ως αριθμός ο όποιος διαιρείται  με τον εαυτό του και δημιουργούσε  πηλίκο τη μονάδα.  Ως μονάδες «ανεξάρτητες», μεμονωμένες αλλά πάντα από την ίδια σκέπη, είτε μιας εκφρασμένης  απολίτικης άποψης των πραγμάτων, είτε μιας προβοκατόρικης συμπεριφοράς, πάντα όμως στην ίδια όχθη, κατάφερναν να ενώνουν τα πυρά τους σε κάθε τι που δεν  είχε τα ίδια χαρακτηριστικά. Έτσι ως μονάδες πλέον «ανεξάρτητες»  μεμονωμένες  διεκδικήσαν την ψήφο με πλατφόρμα-πλαίσιο-ανύπαρκτο, άρα μηδέν, για να μπορούν την επομένη των εκλογών  να πράττουν χωρίς δέσμευση.
Άραγε σε ποιους να μένει ακόμη άγνωστο ότι αυτές οι απόψεις,  με την δήθεν απολίτικη ή «εξωπαραταξιακή» χροιά, έχουν βαθειά πολιτικό χρώμα και εκπορεύονται από συγκεκριμένα πολιτικά λημέρια και εκφράζονται με την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό;
Για την μετά των εκλογών  περίοδο ο πρώτος αριθμός 5 διαιρέθηκε με την μονάδα όπου οι «ανεξάρτητες» μονάδες συνενώνονται, προστίθενται για να εκφράσουν  κατά τ’ άλλα  μια «ομογενοποημένη» άποψη όπου η «διαφορετικότητα» πάει περίπατο και συναντά τη εκλογή του προεδρείου.
Το  «γελοίον  του πράγματος» είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα βρίσκεται αρόδο, διακατεχόμενο από το κλασικό  «βαρκούλες αρμενίζουν» αλλά θα αναγκάζεται κάθε φορά να ελλιμενίζεται σε κακοτράχαλες ακτές.