Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (2) ή όταν βάζεις το «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» (1)

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (2)
ή
όταν βάζεις το «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» (1)
Με αφορμή τις νέες μειώσεις μισθών που επέβαλλε η διοίκηση του νοσοκομείου, ακολουθώντας την πεπατημένη της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας, στους συνάδελφους της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και την αύξηση του ωραρίου στους συναδέλφους του ακτινολογικού είχαμε μια σειρά από εξελίξεις που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας για το ρόλο του Προεδρείου του σωματείου.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας με βάση το καταστατικό και με αποκλειστικό θέμα την οργάνωση της απάντησης μας απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ως απάντηση λάβαμε την άρνηση από πλευράς του προεδρείου του ΔΣ για να συνεδριάσουμε και πέταγμα του καταστατικού από τον πρόεδρο στον κάδο των αχρήστων, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική και άρνηση να εφαρμόσει το καταστατικό, με αποτέλεσμα να έχει λήξει το τελεσίγραφο της Διοίκησης και το σωματείο να μην έχει πάρει θέση επί του τόσο σοβαρού θέματος.
Επαναφέρουν το θέμα για συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 5 Ιουνίου μαζί με το θέμα της αύξησης του ωραρίου του ακτινολογικού. Είπαν ότι κινήθηκαν ως «δικηγόροι» με πρόταση επιφύλαξης και με κάλεσμα της επιθεώρησης εργασίας (καλοί και αυτοί οι τρόποι υποστήριξης των συμφερόντων μας) αλλά δεν κινήθηκαν ως σωματείο εργαζομένων!!! Ακολούθησαν την τακτική της απομόνωσης, του «τεμαχισμού» του σώματος των εργαζομένων και τη μεμονωμένη και ξεκομμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Και τα προβλήματα αυτά είναι ενταγμένα στην ίδια πολιτική που εκπορεύεται από την τρόικα, ψηφίζει η κυβέρνηση και υλοποιεί η διοίκηση του νοσοκομείου. Άρα, ενιαία πρέπει να τα προσεγγίζουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική που έχει αρνητική επίδραση σε όλους τους συναδέλφους! Όχι μεμονωμένη και ξεχωριστή αντιμετώπιση πχ Τεχνική υπηρεσία άλλο, φαρμακοποιοί άλλο, ακτινολογικό άλλο. Πέρα από την ενιαία προσέγγιση επιδιώκουμε και την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων και όχι ξεχωριστά κάθε ομάδας. Με ενιαία αντιμετώπιση από μέρους μας δύσκολα περνούν τα μέτρα τους.
Με την τακτική τους καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό και είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. 
Επιπλέον το σωματείο δεν είναι τσιφλίκι τους, είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου χρώματος, σχέσης εργασίας, πολιτικής χροιάς και χρόνου παραμονής στο νοσοκομείο. Είναι  απαράδεκτοι να βγάζουν ανακοίνωση όπου συκοφαντούν και βρίζουν άλλους συναδέλφους ως σωματείο (υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τη Γ. Γραμματέα) καλό είναι ότι έχουν να λένε να το λένε  είτε ως «μεμονωμένοι ανεξάρτητοι» είτε ως «ενιαίοι», διότι Πρόεδρος και Γραμματέας είναι όλου του σωματείου και όχι μόνο των «5».
Συνάδελφοι να μην αποδεχθούμε:
         καμία μείωση μισθών,
   καμιά έκπτωση των δικαιωμάτων μας
  την καταστρατήγηση του καταστατικού από την «εργοδοτική» πλειοψηφία

Συνάδελφοι, ακόμα και όσοι καλοπροαίρετα τους στηρίξατε και δεν συμφωνείτε μαζί μας σε όλα, ποτέ δεν είναι αργά. Εδώ και τώρα εκφράστε ανοιχτά την αγανάκτηση σας, την αντίθεση σας με τις επικίνδυνες τακτικές του προέδρου και αυτών που τον στηρίζουν, καταδικάστε αυτές τις πολιτικές και απομονώστε τους.
Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανατρέψουμε και τις πολιτικές της πλειοψηφίας του ΔΣ αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Συμμετέχετε μαζικά στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 13:30 στο χώρο των γραφείων του σωματείου

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

www.asypapageorgiou.blogspot.gr