Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Καμία ανοχή, καμία σιωπή μπροστά στη γενοκτονία!

 Καμία ανοχή, καμία σιωπή μπροστά στη γενοκτονία!

40 και πλέον μέρες που το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος μακελεύει ένα λαό μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Πάνω από 11,5 χιλιάδες νεκροί μεταξύ των οποίων 4.600 παιδιά. Και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Τελευταία, αλλά όχι τελική πράξη, είναι οι επιθέσεις και η παρουσία του ισραηλινού στρατού μέσα στο νοσοκομείο ΑΛ ΣΙΦΑ, ο βομβαρδισμός ασθενοφόρων, σχολείων και άλλα ανείπωτα εγκλήματα.

Ρόλο αβανταδόρικο σε αυτή τη σφαγή το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που αποδεικνύει, ότι τα συμφέροντα των αστικών τάξεων είναι πάνω από τις ζωές του παλαιστινιακού λαού. Πρωταγωνιστικό όμως ρόλο παίρνουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης των λαών τους. Απαγορεύουν διαδηλώσεις, τρομοκρατούν και απομακρύνουν φοιτητές σε αμερικάνικα πανεπιστήμια, κατεβάζουν ιστοσελίδες, ποινικοποιούν την διαμαρτυρία. Ρόλο αβανταδόρικο  και τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών, που από την πρώτη στιγμή πήραν θέση στήριξης του κράτους δολοφόνου και σήμερα εμπλέκουν τη χώρα μας στη σφαγή.

Στη σωστή, όμως, πλευρά της ιστορίας τέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι λαοί με τις τεράστιες κινητοποιήσεις και το πνεύμα αλληλεγγύης να βάζει γερά θεμέλια σε αυτό που λέμε ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. Εκατομμύρια διαδήλωσαν από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο τον κόσμο υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού στη ζωή και στην πατρίδα.

Και όμως! Οι παρατάξεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και εν μέρει δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους της υγείας, δεν βρήκαν στιγμή και σημείο να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτό το λαϊκό ποτάμι ούτε στον ίδιο τον λαό της Παλαιστίνης, ούτε καν στο όνομα των φρικτών βομβαρδισμών νοσοκομείων. 

Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποίησαν την προσχηματική θέση περί τρομοκρατίας της Χαμάς η οποία καταρρίπτεται καθημερινά και τα «δελτία ειδήσεων» - fakenews, που αδιάκριτα κατασκευάζει το υπουργείο πολέμου του Ισραήλ.

Οι υγειονομικοί δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι όταν χιλιάδες συνάδελφοι στη Γάζα δίνουν τιτάνιο αγώνα προστασίας του παλαιστινιακού λαού. Δεκάδες υγειονομικοί βρήκαν τραγικό θάνατο. Στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και στο αποτρόπαιο έγκλημα που συνεχίζει να διαπράττεται, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. 


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους υγείας να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις σε νοσοκομεία και τη δολοφονία παιδιών και νεογέννητων. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στην 70χρονη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή. Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από οποιαδήποτε στήριξη σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ είτε με πολεμικά πλοία είτε με βάσεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ στις 23/11 στις 8,30πμ στην πύλη του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ 

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών