Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Σ.Ε.Ν.Π

 30 και πλέον μήνες πανδημίας και υγεία σε γραμμή εμπορευματοποίησης με τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις.

Για την κυβέρνηση η χρονική περίοδος της πανδημίας δεν ήταν ένας στάσιμος  χρόνος. Οι προσαρμογές στο δημόσιο σύστημα υγείας με το “νέο ΕΣΥ” έχουν έντονα χαρακτηριστικά.

Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενισχύονται συνεχώς. Η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται και έκφρασή της είναι και η υποστελέχωση.

400 και πλέον τα κενά στο νοσοκομείο με μέρος αυτών να καλύπτονται από άλλες σχέσεις εργασίας. Η ατομική σύμβαση θεριεύει και οι συνεργασίες με ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες ανθούν. Οι συμπράξεις με ΣΔΙΤ είναι σε ημερήσια διάταξη. Πολυμορφία εργασιακών σχέσεων και σε αυτήν  την κατάσταση  προστίθεται και ο νόμος της κυβέρνησης που αφορά στα καθήκοντα των νοσηλευτών. Απόφαση που μεγεθύνει το πολυκερματισμό και μέσα σε ένα κλάδο. Ένας πολυκερματισμός που ενισχύει την εντατικοποίηση και οδηγεί σε υποβάθμιση  ενώ δεν βγαίνει από το κάδρο και η μείωση του κόστους.

Σε αυτά προστίθεται και ο τρόπος διαχείρισης του προσωπικού. Με βάρδιες που καταστρατηγούν την 11ωρη ανάπαυση ενώ  στον κλάδο όπως αυτών των βοηθών, η κάθε επόμενη βάρδια γίνεται γνωστή με μηνύματα λίγες ώρες πριν την εργασία τους. 

Τεχνική υπηρεσία που προχώρα ασθμαίνοντας υπολογίζοντας στις ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες. Ενώ οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή με ευθύνη της κυβέρνησης πηγαινοέρχονται μεταξύ  μισό δουλειάς  και ανεργίας. 

Σε αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι έρχονται να προστεθούν η ακρίβεια, η “ενεργειακή κρίση” τα συνεχή χαράτσια και τα αποδέλοιπα του πολέμου. 

Μέχρι εδώ. Η φετινή ΔΕΘ των υποσχέσεων και των ψίχουλων από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να μας βρει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. 

Αγώνας για δικαιώματα και πάλη για ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.    


ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ Δ.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 1/9/22

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 9/9/22



                                                                 Δ.Σ   Σ.Ε.Ν.Π