Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Το ΔΣ του Σ.Ε.Ν.Π στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της καθαριότητας του ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ

 Το ΔΣ του Σ.Ε.Ν.Π στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της καθαριότητας του ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ


ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΨΝΘ

 Οι εργαζόμενοι ΣΟΧ στην καθαριότητα καταγγέλλουμε την απόφαση της Δίοικησης του νοσοκομείου να παραχωρήσει την υπηρεσία σε εργολάβο και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούμε να βρεθούμε στο δρόμο 40 και πλέον εργαζόμενοι που 3,5 χρόνια με αυτοθυσία και τεράστιες ελλείψεις εργαστήκαμε στον τομέα αυτό… Καταγγέλλουμε την απόφαση κυβέρνησης, ΥΠΕ και Διοίκησης να προχωρήσει σε συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό και ζητάμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση μας!

Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε και προσφέραμε στο νοσοκομείο ξεπερνώντας τον εαυτό μας, παρ’ όλες τις πετσοκομμένες δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και τις καθημερινές αντιξοότητες.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκε με ΣΟΧ ήταν εξ αρχής πολύ λιγότερος από τον αναγκαίο αριθμό, μόλις 48 για ένα νοσοκομείο που οι δομές του απλώνονται κυριολεκτικά σε όλη τη Θεσσαλονίκη. 

Λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, φτάσαμε να είμαστε λιγότεροι από 40 δουλεύοντας εξαντλητικά συνεχόμενα ωράρια και καλύπτοντας 2-3 ή και 4 δομές στη βάρδια, με τις απαιτήσεις για καθαριότητα και απολύμανση να έχουν πολλαπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας και με τμήμα νοσηλείας για covid-19 στην ευθύνη μας.

 Ρεπό και άδειες μόνο με κυάλια ενώ βέβαια το κόστος των μετακινήσεων για δομές εκτός συγκροτήματος ήταν με δική μας επιβάρυνση.

 Να μην πούμε δε για την υποτυπώδη εκπαίδευση που το νοσοκομείο μας παρείχε ως προς αντικείμενο εργασίας μας , ούτε λόγος φυσικά για τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά φέρνοντας σάκους απορριμάτων από το σπίτι μας πολλές φορές…


 Δεν ήταν λίγες οι φορές που παλέψαμε για γενναία ενίσχυση του τομέα Επιστασίας σε προσωπικό παράλληλα με το δίκαιο αίτημά μας για μονιμοποίηση. Η αντίδραση της Διοίκησης? Προκλητική σιωπή. 

Ήταν κόστος μη επιλέξιμο η κάλυψη των παραπάνω αναγκών, αλλά στόχος εφικτός να δώσει απλόχερα στον εργολάβο σχεδόν 400.000 απ’ όσα δαπανούσε ο οργανισμός έως σήμερα για την καθαριότητα!


Στην πράξη, αυτή η αντιδραστική εξέλιξη δεν είναι τίποτε άλλο από την υλοποίηση του νέου ΕΣΥ μέσα στα νοσοκομεία. Με άλλα λόγια ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις , μπάσιμο των ιδιωτών πχ με τη μορφή εργολαβίας σε αυτά βγάζοντας κέρδος σε βάρος της τσέπης και της περίθαλψης των ασθενών, των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Άλλωστε, υπάρχει πικρή πείρα όπου οι εργολάβοι διείσδυσαν σε παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων… Εργαζόμενοι ακόμη πιο λάστιχο , με άθλιους όρους εργασίας και πλέον με νόμο να βαράνε υπερωρίες, με δικαιώματα κυριολεκτικά σμπαραλιασμένα ακριβώς για να μειώνεται η δαπάνη και να αυξάνεται το κέρδος του ιδιώτη.

Οι δικές μας ανάγκες και οι ανάγκη για πραγματικά ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας καμία σχέση δεν έχει με αυτή την πραγματικότητα!

Δε δεχόμαστε οι θυσίες τόσων εργαζομένων να πληρώνονται με 3,5 χρόνια εργασιακής αβεβαιότητας και τελικά απόλυση!

Απευθύνουμε σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε εργαζόμενο κάλεσμα στήριξης του δίκαιου αγώνα μας!


Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Καμία απόλυση συναδέλφου! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία

Να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες σε όλο το προσωπικό

Αύξηση του μισθού μας σε επίπεδα προ κρίσης και επαναφορά του 13ου-14ου μισθού

 Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΨΝΘ