Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Κανείς να μην λείψει από τον αγώνα για την κατάκτηση τω δίκιων μας
Μη σκύβετε το κεφάλι και μην απογοητεύεστε ο αγώνας είναι δύσκολος, μας θέλουν στο περιθώριο και παρατηρητές των εξελίξεων που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματά μας. Ο πόλεμος που μας κήρυξαν για να μας φορτώσουν τα βάρη τους με περικοπές στις κρατικές δαπάνες για φάρμακα υγεία Παιδεία και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά συνεχίζεται ανελέητος. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Οι φόροι και τα χαράτσια συνεχώς αυξάνονται.
Ο δρόμος που στρώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ για την υγεία πρόνοια περνά μέσα από τις προγραμματισμένες απολύσεις, μέσα από την εντατικοποίηση, την κινητικότητα, την επιπλέον ελάττωση των μισθών μας και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Για την πόλη μας η αρχή έγινε με την κατάργηση 3 νοσοκομείων και το σχεδιασμό του κλεισίματος του ψυχιατρείου. ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, όσες υποσχέσεις κι αν μοιράζουν τα "γραφεία εξυπηρετήσεων" που έχουν στήσει πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μηχανισμοί.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που είναι στα χέρια του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν κάνει απλώς λάθη. Ευαγγελίζεται την ενότητα που θα μας φέρει στην αγκαλιά της εργοδοσίας, που θα διαλαλεί την ανταγωνιστικότητα, που θα μας οδηγεί στη λογική της αποδοχής ότι η αλλαγή του διαχειριστή της κρίσης μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Ανέχονται τη λογική του "χαμένου μεροκάματου", τη λογική "δεν αντέχουμε να απεργήσουμε" και στη βάση αυτή, προτείνουν μορφές πάλης χωρίς "κόστος", κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση και προετοιμασία, βάζοντας εμπόδια στην επιτυχία τους στα πρωτοβάθμια σωματεία. Απεργίες χωρίς απεργούς, αρκεί ντόρος να γίνεται.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 11πμ – 3μμ,
Προσπαθούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι όποιες κινητοποιήσεις να υπηρετήσουν την αλλαγή της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, καλλιεργώντας αυταπάτες πως θα είναι για το "καλό μας", και όχι να διαμορφώνουν προϋποθέσεις ριζικότερων ανατροπών, στην οικονομία και στην κοινωνία. Θέλουν κυβερνητική αλλαγή, για να υπηρετηθεί "η υγιής επιχειρηματικότητα" και η "καλή» ανάπτυξη αλά Ομπάμα", κοροϊδεύοντας ότι έτσι θα σωθούμε.
Είναι κάλπικοι και υποκριτές στο σύνολό τους όταν φωνάζουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και στο κλείσιμο των νοσοκομείων, γιατί ταυτόχρονα στηρίζουν την επιχειρηματική δράση και την πολιτική της ΕΕ. 
Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Συνεχίζουμε την πάλη, περιφρουρούμε τους αγώνες μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Σεπτέμβρη 1 μμ
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση, δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Κάνουμε πράξη το:
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ
Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να είναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες. Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανέναν εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως να μην δεχτεί να θυσιάσει τα δικαιώματά του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη και καμία προσμονή. Η καταστροφή της αιτίας που γεννά την κρίση είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος. Σημαίνει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.
Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

www.asypapageorgiou.blogspot.gr