Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματά μας. Ο πόλεμος που μας κήρυξαν, για να μας φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, με περικοπές στις κρατικές δαπάνες για φάρμακα υγεία Παιδεία και όλα τα άλλα κοινωνικά αγαθά συνεχίζεται ανελέητος. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Οι φόροι και τα χαράτσια συνεχώς αυξάνονται.
Ο δρόμος που στρώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ για την υγεία πρόνοια περνά μέσα από τις προγραμματισμένες απολύσεις, μέσα από την εντατικοποίηση, την κινητικότητα, την επιπλέον ελάττωση των μισθών μας και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Οδηγεί στην υποβάθμιση, στην εμπορευματοποίση και την ιδιωτικοποίηση.
Για την πόλη μας το σχέδιο για τις καταργήσεις και τις διαθεσιμότητες ξεκινά με την κατάργηση 3 νοσοκομείων και το σχεδιασμό του κλεισίματος του ψυχιατρείου.
Οι απολύσεις αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, τα κύματα απολύσεων θα ενταθούν. ΚΑΝΕΙΣ εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, όσες υποσχέσεις κι αν μοιράζουν τα "γραφεία εξυπηρετήσεων" που έχουν στήσει πολιτικοί και συνδικαλιστικοί μηχανισμοί: Είτε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήθεν για να "σώσουν" από τη λαίλαπα όσους σκύψουν κεφάλι. Είτε του νέου ΠΑΣΟΚ (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) που πάει να νεκρώσει το κίνημα, με συνθήματα που δεν χτυπάνε την καρδιά του προβλήματος και με κινητοποιήσεις - πυροτεχνήματα προσπαθεί να το κάνει παθητικό χειροκροτητή της "εν αναμονή κυβέρνησης"
Ήδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.
ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες στα χέρια του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν κάνουν απλώς λάθη, είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα. Ευαγγελίζονται την ενότητα θέλοντας να μας στείλουν στην αγκαλιά της εργοδοσίας, διαλαλούν την ανταγωνιστικότητα, αποπροσανατολίζουν- κοροϊδεύουν λέγοντας ότι η αλλαγή του διαχειριστή της κρίσης μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Μακριά από αυτές τις δυνάμεις, απαιτείται να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, με αλληλεγγύη και συμπαράσταση, δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Κάνουμε πράξη το:
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ
Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να είναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες. Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανέναν εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως να μην δεχτεί να θυσιάσει τα δικαιώματά του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη και καμία προσμονή. Η καταστροφή της αιτίας που γεννά την κρίση είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος. Σημαίνει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.
Συμμετέχουμε όλοι στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 11πμ – 3μμ
Συμμετέχουμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στις 11:30πμ στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ., πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη