Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Λίγες μέρες απο την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων

                               ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Λίγες μέρες λειτουργίας των απογευματινών και ένας αριθμός χειρουργημένων ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που από την πρώτη στιγμή το σωματείο εργαζόμενων κατήγγειλε ότι

α)η λειτουργία των απογευματινών ξεκίνησε για να απογειωθεί η εμπορευματοποίηση της παρεχόμενης υπηρεσίας υγείας για να μην επωμίζεται κανένα βάρος ο κρατικός προϋπολογισμός. 

β  καμιά λίστα αναμονής δεν θα μειωθεί από τη στιγμή που το κριτήριο επιλογής ασθενή είναι τα χρήματα και αυτό  επιβεβαιώνεται από τα πραγματοποιημένα  χειρουργεία.

γ) μονιμοποιείται και βαθαίνει η κατηγοριοποίηση των ασθενών σε αυτούς που θα βρίσκουν “άκρη” και σε αυτούς που δεν θα χειρουργηθούν ποτέ. 

δ) θα επιβαρυνθεί το σύνολο λειτουργίας του νοσοκομείου από πρόσθετες δραστηριότητες.

 Από τα μέχρι τώρα χειρουργεία  που πραγματοποιήθηκαν η συντριπτική πλειοψηφία ήταν εκτός λίστας, αφού πρώτη υποτιθέμενη εξέταση έγινε από την προηγούμενη μέρα έως και λίγες μέρες πριν, ακόμη  και χωρίς να περάσουν, για το τυπικό, από τα Ε.Ι. Έτσι η ιδιωτική πρωτοβουλία γιγαντώνεται και μάλιστα μετατρέπεται το δημόσιο νοσοκομείο σε δεξαμενή πελατείας Σε αυτήν την κοροϊδία της κυβέρνησης και των διοικήσεων η πραγματικότητα έρχεται να γκρεμίσει τα επιχειρήματά τους.

Καμιά λίστα δεν θα μειωθεί γιατί στόχευσή τους για πολλοστή φορά είναι η τσέπη του λαού. Σε αυτήν τη διαδικασία  βρήκαν καλοθελητάδες και μια μικρή μερίδα γιατρών που επιθυμούν να αυξήσουν το εισόδημά τους αξιοποιώντας την “ηθική” της κυβέρνησης περί “φιλανθρωπικού έργου”.  

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν και να μην συνηγορήσουν στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας. Η κυβέρνηση θέλει να μονιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας ανήκει στο παρελθόν.  

Να μη δεχθούν ότι με αυτό τον τρόπο απαλύνουν την οποιαδήποτε οικονομική δυσχέρεια. Γιατί όταν δέχεσαι να ιδιωτικοποιηθεί η υγεία είναι σίγουρο ότι  θα δεχθείς να πληρώσεις δίδακτρα στο πανεπιστήμιο των παιδιών σου, στα ανταποδοτικά των σκουπιδιών, να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και πάει λέγοντας.

Καμιά έκπτωση  στις πραγματικές μας ανάγκες. 

Ζητάμε από  ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε απεργία στις 17 Απρίλη

Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι χειρουργικές αίθουσες

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος

Μόνιμες μαζικές προσλήψεις προσωπικού