Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Όχι άλλα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα! – Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

 Όχι άλλα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα! – Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Δύο τραγικά περιστατικά θανάτων –εγκλημάτων, γυναίκας σε καρότσα αγροτικού και 19χρονης επιτόκου, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι τα “Τέμπη” δεν έχουν τελειωμό και θα δημιουργούνται σε όλους τους χώρους της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Και επειδή η περίοδος είναι τέτοια που οι μνηστήρες της πολιτικής εξουσίας, είτε αυτοί που είναι σίγουροι για τον κυβερνητικό θώκο, είτε  οι άλλοι, οι “προοδευτικοί”, για την δήθεν αντιπολιτευτική καρέκλα, ξιφουλκούν για τα κοστολογημένα προγράμματά τους, ας απαντήσουν στο λαό πόσο κοστολογείται μία ζωή στην Κω, στη Νέα Μάκρη, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στους διάφορους χώρους δουλειάς, που κάθε τρεις μέρες ένας εργάτης δεν γυρίζει σπίτι του. 

Είναι κυνικός ο πρώην υπουργός, όταν δηλώνει, ότι δεν συμφέρει να υπάρχουν δομές για όλο το χρόνο μιας και τουρισμός δεν είναι ανεπτυγμένος όλο το χρόνο.

Κροκοδείλια δάκρυα και της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όταν τα ίδια αυτά κόμματα ως κυβερνήσεις έβαλαν φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα τους στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας. Πιστοί  και αυτοί στις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για δομές υγείας και νοσοκομεία- επιχειρήσεις ΑΕ.

Λίγα στοιχεία για τα κοστολογημένα τους:

Την τελευταία δεκαετία το 80,5 % των δημόσιων δομών και μονάδων φροντίδας υγείας κάλυψαν τις ανάγκες τους με  αυτοχρηματοδότηση με χρήματα δηλαδή από ασφαλιστικά ταμεία και άμεσες πληρωμές από το λαό. Η απουσία της κρατικής χρηματοδότησης εμφανής.

Την περίοδο 2021-2024  περίπου 6200 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι στο εθνικό σύστημα υγείας.

Το επικουρικό προσωπικό του 2022 ήταν 10% λιγότερο από το 2020,  που ακόμη και για αυτό κομπάζουν κυβερνώντες και μη.

Η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ είναι μειωμένη κατά 36%. 

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό που αποδεικνύουν ότι κάθε κυβέρνηση πατά στα πεπραγμένα της προηγούμενης. Οι ερωτήσεις στη Βουλή από το ΚΚΕ για την κατάσταση στις δημόσιες δομές, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ΕΚΑΒ ήταν δεκάδες. Σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα, εργατικά κέντρα συνεχίζουν να αναδεικνύουν, διεκδικούν,  οργανώνουν τον αγώνα.

Τα κόμματα εξουσίας αλλά και άλλα “ετερόφωτα” που συντηρούν και διαιωνίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που κοστολογούν την υγεία, την παιδεία, τη ζωή γνωρίζουν και συνειδητά δρουν.

Και επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν άλλους “σταθμάρχες” σε προσωπικό του ΕΚΑΒ καλούμε το λαό να βάλεις στο κάδρο τις πραγματικές του ανάγκες και την κάλυψη τους.

“Ένορκη Διοικητική Εξέταση” να κάνει ο λαός μπροστά στις κάλπες και να ενισχύσει το ΚΚΕ γνωρίζοντας ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα στη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών του λαού.

Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, δυναμώνοντας τους συλλογικούς αγώνες κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτώντας έτσι και τη ΝΔ. Μόνο μαζί με το ΚΚΕ μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό. Όλα αλλάζουν, όταν το αποφασίζουν με τη δράση τους οι πολλοί!

Κομματική Οργάνωση Παπαγεωργίου του ΚΚΕ