Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

«Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχει διαλύσει και εμπορευματοποιήσει το σύστημα Υγείας, βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή του λαού.

 ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


«Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχει διαλύσει και εμπορευματοποιήσει το σύστημα Υγείας, βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή του λαού.

Το ΚΚΕ είναι εδώ. Με την ψήφο μας δυναμώνουμε τη φωνή μέσα στη Βουλή που ανέδειξε, προειδοποίησε και πάλεψε για να ανατραπεί η πολιτική που δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Κυρίως όμως δυναμώνουμε, εδώ και τώρα, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας:

 Η ανεπάρκεια στόλου και προσωπικού του ΕΚΑΒ σε όλη την Κ. Μακεδονία που έχει οδηγήσει σε πολλά περιστατικά καθυστερημένης διακομιδής, όπως το τελευταίο τραγικό στη Χαλκιδική.

- Η ανεπάρκεια και η υπολειτουργία κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και η λειτουργία πολλών χωρίς το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.

- Η ουσιαστική ανυπαρξία κλινών ΜΕΘ παίδων. Υπάρχουν μόνο 10 στο Ιπποκράτειο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα! Η ανεπάρκεια μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ), με μόνο 3 στη Θεσσαλονίκη.

- Η υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων, η κατάργηση της ΜΕΘ στην Εδεσσα και αλλού.

- Η μείωση έως και 70% των προληπτικών ελέγχων γυναικολογικών καρκίνων αλλά και η απομακρυσμένη και ανεπαρκής λειτουργία της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Θεαγένειου Νοσοκομείου.

- Τα τραγικά κενά σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία που αγγίζουν το 30% και οδηγούν στην εξάντληση των εργαζομένων που κάνουν τεράστιο αριθμό εφημεριών ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν τα ρεπό τους για μήνες.

- Η έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων που κόστισαν σε ζωές, όπως αυτές των αναισθησιολόγων, που στο Ιπποκράτειο και στο "Παπανικολάου" καλύπτουν μόνο το 25% των θέσεων!

- Η μετατροπή των ειδικευόμενων γιατρών σε "χαμάληδες" που μπαλώνουν κενά.

- Η έλλειψη ιατρικών οργάνων, ακόμη και κρίσιμων, όπως είναι οι αξονικοί τομογράφοι.

- Η διαχρονική διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που μετρά μόλις 20 παιδιάτρους σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης, με απουσία και άλλων βασικών ειδικοτήτων και τραγικές ελλείψεις διαγνωστικών μέσων».

Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας αναδεικνύει ότι η δράση του ΚΚΕ και των βουλευτών του είχε καθοριστικό ρόλο ώστε αυτά τα εγκλήματα να μην κρυφτούν. Να ξέρει όλος ο λαός ότι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που σταθερά επιλέγει τα κέρδη, που παίζει «κορόνα - γράμματα» τη ζωή για να εξασφαλιστεί η «δημοσιονομική σταθερότητα».

Προειδοποιεί ότι «το έγκλημα στην Υγεία θα έχει συνέχεια από την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση», γι' αυτό καλεί σε στήριξη του ΚΚΕ ώστε να αυξηθεί σημαντικά σε ποσοστό και να μην χαθεί ούτε ένας βουλευτής του, τονίζοντας ότι «ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει πιο πολλές φωνές, που θα δυναμώσουν άμεσα τον αγώνα για την υγεία του λαού».

Ξεκαθαρίζει δε ότι «μόνο μαζί με το ΚΚΕ δυναμώνει η πάλη για:

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Επάρκεια στόλου και προσωπικού του ΕΚΑΒ, για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα.

Πληρότητα φαρμάκων, πλήρη και δωρεάν κάλυψη σε φαρμακευτική περίθαλψη, για όλους.

Ανέγερση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με επιστημονικά κριτήρια για την κάλυψη του πληθυσμού. Εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων. Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών και "Παναγία" στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσληψη εκατοντάδων γιατρών στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ με κάλυψη σε όλες τις ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Κάλυψη όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό με βάση τις ανάγκες, με πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων και μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων.

Εξασφάλιση της εκπαίδευσης των νέων γιατρών σε όλες τις ειδικότητες και εξειδικεύσεις καθώς και την ολοκληρωμένη υποστήριξη της εργασιακής τους εξέλιξης, αποφεύγοντας έτσι και τη φυγή πολλών στο εξωτερικό.

Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου κρατικών δομών για την προστασία του παιδιού».