Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                       ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας ήταν αρκετά για την κυβέρνηση να προχωρήσει όλες τις επιλογές της για μία υγεία εμπορευματοποιημένη. Το “νέο ΕΣΥ” των περικοπών, των φραγμών, της ιδιωτικοποίησης και των συμπράξεων ΣΔΙΤ έγινε πλέον ξεκάθαρο.

Οι μόνιμες σχέσεις εργασίας αντικαθίστανται με ευέλικτες, η παροχή υπηρεσιών συνεχώς στη μέγγενη του κόστους και η πρόσβαση του κόσμου στο σύστημα υγείας ακόμη δυσκολότερη.

Στους αρχικούς νόμους των απογευματινών χειρουργείων, των κοστολογημένων πράξεων του ΕΟΠΥΥ και του προσωπικού γιατρού στην δήθεν ΠΦΥ, προστέθηκε κατακαλόκαιρο και το καινούριο καθηκοντολόγιο των ΔΕ νοσηλευτών. Καθηκοντολόγιο υποβάθμισης, εναρμονισμένο στις επιδιώξεις για χαμήλωμα του κόστους εργασίας. 

Ταυτόχρονα η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια αλλά και ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας μας σε έναν πόλεμο τραγικοποιούν τη ζωή μας. Οι μισθοί μας δεν φτάνουν πλέον ούτε για τα καθημερινά. Οι περικοπές σε είδη πρώτης ανάγκης είναι υποχρεωτικές. Η φοροληστεία ξεπέρασε κατά 5,5 δις τα προϋπολογισμένα και γι’ αυτό κομπάζει  η κυβέρνηση, που θέλει να μας συνηθίσει σε μια κατάσταση, όπου οι απαιτήσεις θα μειώνονται. Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 

Οι εξαγγελίες της στη ΔΕΘ κρύβουν την αιτία, ότι η άσχημη κατάσταση που βιώνει ο λαός είναι προϋπόθεση για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους αυτοί που μέχρι τώρα κέρδιζαν. Ο όμιλοι που παράγουν ρεύμα πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους.  Οι εφοπλιστές το ίδιο. Τα δις στον τουρισμό μεταφράζονται σε 10ωρη και πλέον εργασία για τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί να συνυπάρξει κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και ταυτόχρονα “καλοπέραση” του λαού.

                                         Ζητούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι!

Στην ίδια ρότα και ο “αντιπολιτευόμενος” ΣΥΡΙΖΑ με προσφορές και μπιχλιμπίδια για τους εργαζόμενους της υγείας. Μπουχτίσαμε από δήθεν προσλήψεις στην υγεία. Ξεχνά ότι ως κυβέρνηση απογείωσε τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις; Μας καλεί για δεύτερη φορά σε “πορεία” μαζί του για να μπει φραγμός στα αντεργατικά!!!

                           Τους αντιγυρίζουμε ότι όλοι τους δώσανε διαπιστευτήρια!

Αλλά και στα δικά μας, η διοίκηση δίνει καθημερινά τα διαπιστευτήρια και υλοποιεί κατά γράμμα τις επιλογές της κυβέρνησης. Προσπαθεί με τα απογευματινά χειρουργεία να βάλει σε ανοδική πορεία τα έσοδα, αν  και ακόμη η πραγματοποίησή τους απαιτεί συμβιβασμούς. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει με απολύσεις. Μετακινεί εργαζόμενους από τμήμα σε τμήμα για να καλύψει τα κενά απαξιώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο  αλλά και αυξάνοντας την εντατικοποίηση. Αλλάζει και αξιοποιεί διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού και στελεχών. Θέλει να βρει το “σωστό” συνδυασμό.

Ένας τρόπος υπάρχει να μπει φραγμός σε κυβερνήσεις και διοικήσεις. Η δική μας αντίδραση σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς. Αυτό τους ανησυχεί. Γιαυτό από τη μια “χαϊδεύουν αυτιά” και από την άλλη τρομοκρατούν.

Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω απ’ το επίπεδο του πληθωρισμού.

Τώρα να μας δοθούν πίσω ο 13ος και 14ου μισθός. Εμείς παρέχουμε τις υπηρεσίες και τα δικά τους έσοδα είναι ο δικός μας κόπος.

Να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή.

Να μην εφαρμοστεί το νέο καθηκοντολόγιο.

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ στο Αγ. Βενιζέλου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ